Söndag

Okej. Jag ger upp. Rubrikfan. Kommer aldrig på nån vettig rubrik. Söndag, Jaa det är söndag. Bra, då vet alla det. Som om ingen redan visste det liksom.

Fick en skön sovmorgon då vår storskrutt sov till nio. Hon väckte oss med att ligga och prata, nynna, sjunga lite. Ja, hon sjunger faktiskt. Såå söt!

Om hon vill att man ska sjunga tex. "Imse Vimse Spindeln" tar hon ihop sina små fingrar sådär man gör när spindeln klättrar upp för trå'n och så nynnar hon samtidigt. Så då är det bara att ta ton. Rörelsena till gör hon också, även till visan som börjar såhär "Litet hus vid skogens slut, liten tomte tittar ut.." Den är hon jätteduktig på att göra rörelserna till :)

Ja, i alla fall.
Strax efter 12 kom Linda och hämtade mig och Lily för en väldigt snabb runda på marieberg. Behövde verkligen en ny overall till den lilla eftersom hon växer så det knakar, en ögonbrynspenna eftersom den jag har är lika lång som en nagel.. De sista tio min hann vi med en kaffe på Espresso House. Sen kom Kimwell, Nellie och Sara och hämtade mig och Lily, då bar det iväg till mormor för mys och fika :) Mamma och pappa var också där, sen kom även kusin och morbror med sin fru förbi en stund.

Vet inte om jag berättat att vi ska skaffa en växa säng till Nellie. Men så är fallet i alla fall. Lily är snart för lång för vaggan, så hon får ta över spjälsängen och Nellie får sin egna säng. När vi då var hos mormor kom mamma på att de har en gammal säng som hennes morfar byggt. Som alla vi sovit i som små. Den stod i ladugården så den fick vi :) jättefin, behövs tvättas av bara, så tänkte försöka hinna det imorrn. Sen får vi måla om den i vår/sommar. Nu är det bara vagnen kvar då. Det blir nog denna månad också, men eftersom sängen blev gratis nu så är det ju lugnt :)

I ladugården hittade jag även två jättefina vita gamla stolar. Dom ska med hem nästa gång vi är där :) Blir en till skrivbordet och en bredvid sängen.

Kom hem på kvällen, Nellie fick välling sen fick hon lägga sig. Ska bli intressant och se hur hon kommer reagera i sängen sen. Då kan hon förmodligen kunna gå ur den själv. Kommer hon kunna ligga kvar eller inte. Återstår att se :)

Ni som har barn , när började era sova i riktig säng? Hur gick det? Hur gjorde ni?

Som nattningen ser ut nu för Nellie så kramas och pussar vi Gonatt. Lägger ner henne i sängen, pussar, stryker på pannan, säger tex Gonatt älskar dig, dags att sova nu. Går mot dörren, ger en slängpuss, säger Gonatt igen och sen går ut. För det mesta slocknar hon ganska direkt efter man gått ut. Ibland får man stå kvar en stund, sjunga en liten visa, sen gå ut. Så jag hoppas verkligen att det inte kommer ändras allt för mycket. Vi får se helt enkelt. Känns så stort, en egen riktig säng. Hon är ju fortfarande så liten, men ändå inte. Pluttan <3

Nämen, sova kanske.
Hadet! Godnatt :)



Kommentarer
Postat av: My-stolt mamma till Thilde

Ååh är det samma som Thilde hade innan hon fick sin nya??

2013-02-25 @ 14:57:09
URL: http://Mellex.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0