Torsdag

Runt 14 idag kom Magnus med sin son Oliver hit och lekte. Vi gick i samma föräldragrupp när Nellie låg i magen/ var bebis. Det var trevligt att träffa dom och barnen lekte på för fullt :)

När dom gick hemåt runt 17 kom Kimwell hem kort därefter. Han åkte sen och hämtade upp Rebecca på tågstation vid kvart i sex. Rebecca är Kimwells kusin men de kallar varann mer syster och bror för det känns mer som så. Så barnens faster alltså :)
De åkte sen och handlade lite gott till kvällen. Väl hemma blev det bus och presentöppning innan det var dags för Nellie att sova :)

Skulle egentligen blekt utväxten idag för att lägga i färg i håret imorrn, men det får bli allt imorrn istället. Orkade inte ta tag i det ikväll, ville hellre mysa och prata och catch up med Rebecca :)

Dags att blunda nu. Gonatt!

Inga bilder från idag men lilla Rosen från häromdagen med sitt nya hårband :)


Godmorgon

Vilken röra det blev av alla bilder igår, men jaja. Får göra det bättre nästa gång.

Inatt har Nellie sovit i sin säng, riktiga säng, helt utan problemen. Är så stolt<3

Igår kväll var Hanna barnvakt några timmar. Nellie fick busa massor hemma hos dom. Lily fick vara hemma. Men skönt att få lite saker gjort som aldrig blir av med en busunge hemma ;) Tack finaste Hanna <3
Hanna var även här och mös med oss igår morse :)

Idag händer massa grejer, med det spar jag till kvällen :)
Ha det fint!

En kladdig nellie för typ tio min sen :)


Fortsättning foto i timmen

Forts. från i tis.
Glömde skriva också att det där med äventyr som skulle bli av blev ej av. Och äventyr då menar jag Ikea.

Bilderna hamnar som sagt helt i oordning. Inlägget innan står klockslag med handling.


Tisdag-foto i timmen

Har inte kunnat lägga upp via datorn idag heller så det får bli lite huller om buller med bilderna. Har i alla fall skrivit klockslag. Och eftersom man inte kan skriva text under varje bild via appen får det bli såhär:

09.00 Nellie ställer sig redo för att hjälpa till med frukost.
10.00 Sitter på storpluttans rum och hon bläddrar i sina böcker. Lily vaknar strax efter.
11.00 Jag förundras över hur snabbt det går från städat till kaos. På ena bilden står Nellie och försöker ta på sig sina pyjamasbyxor över de hon har på sig haha.
12.00 Vi tar på oss och går ut. Här visar Nellie vart kinderna är när jag frågar.
13.00 Nellie är nöjd med utelek och vi går in för att äta mat.
14.00 En trött liten tjej som här visar att hon är just det, trött.
15.00 Barnen sover och jag sätter mig med en kopp kaffe, tvn på och sminkar mig för att senare åka ut på äventyr.
16.00 färdig med sminket och Lily är nöjd i din babysitter. Väldigt pratglad liten tös.
17.00 Kimwell kom hem, Nellie vaknade precis. Blev mys i sängen allihopa. Världens sötaste fötter <3
18.00 Nellie tyckte det behövdes sopas i köket.

Efter det blev det massor att göra så det glömdes bort att ta bilder en i timmen. Men bilden på Lily utan klockslag var runt halv åtta. En mycket pratig och glad Lily :)<3


Stora tjejen

La Nellie i sin egna riktiga säng för en stund sen. Hon har somnat, somnade direkt måste hon gjort. Får se sen när hon vaknar om hon ropar på mig som hon brukar eller om hon försöker ta sig ner själv. Lilla pluttan<3

Bild från igår morse :)


Krångel och sånt

Ja, det skulle ju bli lite bilder här ikväll. Bilderna är klara att läggas upp men går inte via appen, de hamnar i oordning och blir bara knas. Och via datorn blev det krångel. Så får hoppas det går bättre imorrn :)

Gonatt!<3


Ett i timmen

Idag kör jag det här Ett foto i timmen-grejen. Så ikväll kommer det upp :)


Måndag

Kl är nu i skrivande stund 23.20 så om exakt 32 min blir Nellie 19 månader :) <3
Vilket också betyder att för fyra år sedan firade jag och Kimwell 1 månad tillsammans. Haha, 1 månad känns nu som en liten fjärt jämfört med fyra år. Inte för att fyra år egentligen är länge men ändå.

Idag då.
Imorse/förmiddags kl halv elva kom Nattis och Ludvig hit :) Barnen var pigga och glada medans vi vuxna inte hade tackat nej till en tupplur. Låter som vi kanske har jättetråkigt ihop men nejdå, vi hade båda två en väldigt trött dag :b efter lunch blev det bättre :) Nellie och Ludvig fick bada efter maten, så sötaa. De ville gärna hälla vatten på varann, hälla vatten utanför och på sig själva hihi. Våra små<3
Strax efter två var det dags för dom att åka hem. Både Nellie och Ludvig ska sova runt två tiden, så det blir så perfekt när vi ska ses. Dom har nog alltid haft samma sovrutiner på dagarna:)
La Nellie i sin säng när de åkt och hon slocknade direkt när jag gått ut.
Vaknade ca halv fyra. Kimwell kom hem vid fem men åkte igen halv sex och tränade och skulle sen iväg med jobbet och spela innebandy. Så jag drog hit Linda, Hanna och Jonatan. Det var väldigt trevligt som alltid. Lite grönsaksdipp, massa prat och trevligheter. Dom åkte hem vid halv elva och strax därefter kom Kimwell hem:)

Lily har sovit sen hon fick mat sist, runt åtta. Får se när hon vaknar och är hungrig. Jag ska i alla fall sova nu, trött som man är. Längtar till morgonkaffet. Åh. Kaffe. Satan vad gott med kaffe. Varför skulle jag ens ta upp det nu. Attans. Jaha då kommer man drömma om kaffe nu då. Mmmmm.. Kaffeeee. Näe. Gonatt. Puss!

Bilder är från förra veckan när Nellie hade två flätor för första gången :D


Prinsessa

Kolla in denna underbara prinsess säng. Nån vänlig själ som vill köpa den till Nellie?;) på rea också. Barnrummet.se

Har ju en tills hon behöver en större så ingen brådska att köpa ny nu:) men kika kan man alltid göra!


Söndag

Okej. Jag ger upp. Rubrikfan. Kommer aldrig på nån vettig rubrik. Söndag, Jaa det är söndag. Bra, då vet alla det. Som om ingen redan visste det liksom.

Fick en skön sovmorgon då vår storskrutt sov till nio. Hon väckte oss med att ligga och prata, nynna, sjunga lite. Ja, hon sjunger faktiskt. Såå söt!

Om hon vill att man ska sjunga tex. "Imse Vimse Spindeln" tar hon ihop sina små fingrar sådär man gör när spindeln klättrar upp för trå'n och så nynnar hon samtidigt. Så då är det bara att ta ton. Rörelsena till gör hon också, även till visan som börjar såhär "Litet hus vid skogens slut, liten tomte tittar ut.." Den är hon jätteduktig på att göra rörelserna till :)

Ja, i alla fall.
Strax efter 12 kom Linda och hämtade mig och Lily för en väldigt snabb runda på marieberg. Behövde verkligen en ny overall till den lilla eftersom hon växer så det knakar, en ögonbrynspenna eftersom den jag har är lika lång som en nagel.. De sista tio min hann vi med en kaffe på Espresso House. Sen kom Kimwell, Nellie och Sara och hämtade mig och Lily, då bar det iväg till mormor för mys och fika :) Mamma och pappa var också där, sen kom även kusin och morbror med sin fru förbi en stund.

Vet inte om jag berättat att vi ska skaffa en växa säng till Nellie. Men så är fallet i alla fall. Lily är snart för lång för vaggan, så hon får ta över spjälsängen och Nellie får sin egna säng. När vi då var hos mormor kom mamma på att de har en gammal säng som hennes morfar byggt. Som alla vi sovit i som små. Den stod i ladugården så den fick vi :) jättefin, behövs tvättas av bara, så tänkte försöka hinna det imorrn. Sen får vi måla om den i vår/sommar. Nu är det bara vagnen kvar då. Det blir nog denna månad också, men eftersom sängen blev gratis nu så är det ju lugnt :)

I ladugården hittade jag även två jättefina vita gamla stolar. Dom ska med hem nästa gång vi är där :) Blir en till skrivbordet och en bredvid sängen.

Kom hem på kvällen, Nellie fick välling sen fick hon lägga sig. Ska bli intressant och se hur hon kommer reagera i sängen sen. Då kan hon förmodligen kunna gå ur den själv. Kommer hon kunna ligga kvar eller inte. Återstår att se :)

Ni som har barn , när började era sova i riktig säng? Hur gick det? Hur gjorde ni?

Som nattningen ser ut nu för Nellie så kramas och pussar vi Gonatt. Lägger ner henne i sängen, pussar, stryker på pannan, säger tex Gonatt älskar dig, dags att sova nu. Går mot dörren, ger en slängpuss, säger Gonatt igen och sen går ut. För det mesta slocknar hon ganska direkt efter man gått ut. Ibland får man stå kvar en stund, sjunga en liten visa, sen gå ut. Så jag hoppas verkligen att det inte kommer ändras allt för mycket. Vi får se helt enkelt. Känns så stort, en egen riktig säng. Hon är ju fortfarande så liten, men ändå inte. Pluttan <3

Nämen, sova kanske.
Hadet! Godnatt :)



En sån dag

Har bara varit hemma idag. Myst och busat. Min pappa kom hit vid tolv, kimwell har varit och handlat, Nellie har fått leka i snön. Så fin och söt när hon kom in och var alldeles rödrosig om kinderna :)

Nu ska vi lägga oss i sängen och kolla film. Barnen sover vilket jag nog kommer göra snart också. Äta lite choklad först. Det är ett måste ;)

Godkväll!


Godmorgon säger barnen

Lily tränar i babygymmet. Nellie ville sen mysa med sin syster :)

https://cdn2.cdnme.se/2529125/7-3/pic_512885c79606ee680880fa98.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/2529125/7-3/pic_512885c9e087c3177e20a1e5.jpg" class="image">


Det här med alkohol

Är inte min grej.

Typiskt, hade skrivit ett långt inlägg men så försvann det. Skyller på den dumma bloggappen.

Kort sagt. Myskväll igår blev utekväll. Två glas vin för mig är två glas vin för mycket. Blev inte full men lullig som vi säger. Hade jävligt kul. Idag mår man piss. = aldrig mer alkohol. Tänker supa på coca cola hädanefter, fan så mycket godare.

Med det sagt tänker jag fortsätta med mitt kaffe som jag verkligen måste få i mig. Ta en dusch för att vakna till ännu mer. Sen mår vi nog lite bättre, hoppas jag!

Ha en mysig lördag! Här blir det garanterar lugnt i alla fall ;)


Thank you coffee

Vissa dagar är kaffe verkligen min bästa vän. Jag märker stor skillnad när jag fått i mig en kopp RIKTIG kaffe. Ej snabbkaffe. Snabbkaffe funkar inte längre, och är inte alla gott egentligen. Om man jämför med riktigt då.

Några rader om kaffe alltså. Tack för att du finns. För att du får mig att bli piggare. Och för att du är så jäkla god.

Barnen sover. Zeerene är påväg hit och ska vara här idag. Tänkte kanske baka lite. Eller nåt annat mysigt, vi kommer nog på nåt :) Med nellie som busar så hinner man inte med mycket annat än att, ja, busa :)

Igår var våra kusiner från Uppsala här med deras mor och far, våran farbror då alltså :) först kom de hit sen åkte vi till farmor och farfar. Farfar blev 86 år i tisdag! :) så vi firade honom.
Alltid lika roligt att träffa dom alla<3

Ska ringa min fina mormor idag eller imorrn också och höra om vi kan åka till henne på söndag :)

Nu kom Zeerene :)
Hadet!


Godkväll..

 
I måndags kom Nattis och Ludvig hit runt 10.00. Jag och Lily hade tid på bvc vid 11 så Nattis stannade här hemma med Nellie och Ludvig. På bvc var det dags för 3 månaders kontrollen, sprutor i låren. FYYY! Så ledsen man kan bli :( Det gör såå ont i mammahjärtat. Men det gick över rätt så snabbt. Vuxit hade hon också, 61 cm lång och väger 5315g. Jämförelse med Nellie som då var 58 cm lång och vägde 5740g.
 
Jag är verkligen sämst på att minnas vad jag har gjort i veckorna. Men har träffat vänner, familj, varit på stan, åkt till Dollarstore i Arboga med Nattis, fått hem klänningar som jag beställt, varit på kalas m.m. Idag har Hanna, Jotta,Linda och Jerker varit här och myst :) Just nu ligger kimwell bredvid mig i soffan och sover. Lily gnäller lite då och då och Nellie har gråtit hon också. Hon är inte riktigt sig själv just nu. Mycket med tänderna. Hoppas bara att det blir bättre snart, så jobbigt att se henne så ledsen som hon kan bli. Näe, det är väl bara att ta och lägga sig. Imorrn blir en rolig dag, först träffa Linda sen åka till Marieberg och pyssla på Sweet Poison.
 
Hadet toppen!
Det bästa med helgmornar <3
 
 
Målade naglarna ikväll. Det var ett tag sen med prickar :b
 
Elin var här igår och hälsade på :)
 
 
Älskade barn <3
 
Använde hatt häromdagen.
 
En glad Lily <3
 
 
Ny klänning från Zalando.
 
Ny klänning från Zalando.
 
Mysmorgon <3

Godmorgon

Sitter vid köksbordet helt ensam med en kopp kaffe. Det var ett tag sen må tro. Nellie började vakna vid halv åtta tror jag, men sen vart det tyst! Tror hon babblade i sömnen :) Nu börjar det röra sig inne hos henne så det är väl dags nu :)

Hade en riktigt bra helg! Mer om det nr tiden finns! Ha det!


RSS 2.0