Picturetime

Nellie leker tittut påväg upp till Hälsingland när hon istället ska sova, busungen!


Tisdag 26 juni!
 
I lekparken.
 
 
 
 
 
 


Torsdag 28 Juni!
 
Hemmagjord musli till frukost.
 
Magen.
 
På stan, tar en fikapaus.
 
-"Var är lampan? Ja, där är lampan"
 
Min fina mormor :)
 
Nytt i Nellies garderob.


Fredag 29 Juni!
 
 
Busungen imorse som skrattar som en tok.
 
Leker på sitt rum. Taklampan lyser lite rosa, därav dålig färg på bilden.
 
Strosar omkring.
 
På promenad.
 
En av hennes knasiga och roliga miner.
 
Inom en månad har vi en 1åring här hemma, vilket betyder KALAAS! Korten är snart klara att skickas.
 
Kvällens godsaker.
 

Nu- återgå till film, nu kom älsklingen också :)

Störtkär

Ligger just nu i sängen och kollar på Störtkär. Sen börjar 40 year old virgin. Ska se om Kimwell vill komma och göra mig sällskap då istället för att spela ;)
 
Imorse kom Sara hit innan hon skulle till jobbet :) Mysigt som alltid! Imorrn åker hon till Rhodos i en vecka, kommer sakna henne men hon behöver ledigt nu så är glad för hennes skull :)
När Kimwell kom hem hade han med sig en kebabtallrik till mig. Den satt fint!
Gick på promenad med Nellie senare, handlade lite gott också. Vart man än går och tittar så ser man folk som går runt med systembolagetpåsar. Är det sommar så är det antar jag :p
Nellie fick sin välling sen och slocknade fort.
 
 
Nellie har nu börjat bli mammig. Hon har sina stunder då bara jag duger, inte ens Kimwell haha, stackarn. Ikväll var det verkligen så. Hon var såå ledsen så fort jag försvann ur hennes syn även om pappa var där och kom jag tillbaka så sträckte hon ut armarna till mig och blev sen tyst. Pluttan! Det är väl så periodvis antar jag.
Hon har även blivit otroligt kramig, pussig och mysig. Hon nästan springer emot en med utsträckta armar och kastar sig runt halsen på en, haha. Det är lycka må jag säga! <3
Justja, nu har äntligen hennes första tand ploppat upp :) Under midsommarhelgen så sa den hej. Det tog sin lilla tid med bättre sent än aldrig :D
 
Nu-film.
Imorrn- egentid med älskling då Nellie ska sova hos sin mormor och morfar :)
 
Hadet!
Lillskrutt på promenad! Iakttar allt hon ser :b

Tack solen!

Gammal bild på pluttan! 
 
 Denna vecka har bara rullat på, redan torsdag idag. 
Igår var jag och nellie ute och lekte i en park. Gungade, åkte rutschkana, lekte i sandlådan. Men det roligaste av allt var nog att jaga de andra barnen. Hon älskar barn och vill ju bara leka, men det förstår inte riktigt de större barnen hehe. Men hon hade roligt ändå genom att gå runt och plocka löv och så :)
Var ute ett bra tag. Gick och köpte jordgubbar påväg hem. 
 
Senare kom Jennie hit en stund innan hennes träning. Blev mat och lite jordgubbar plus massa bus med Lillskrutt.
 
Fick veta en jättetråkig sak igår. Stugan vi var i under helgen, där Jerker och Victor fortfarande är, hade inbrott under tisdagen :( blev saker stulna och bl.a. Systemkameran som nästan alla bilder är på från helgen. Massa fina bilder på nellie, allt bara borta :(  önskar att ett mirakel händer, att allt kommer tillbaka! Så värdefullt!
 
Nu ska jag ge den lilla som nyss vaknade lite mat, sen beger vi oss till stan och träffar min mormor :) shopping och fika! Mysigt!
 
Ha det fint nu i solen!
 
 
 
 

Tillbaka till verkligheten!

Nu är vi tillbaka i Örebro igen.
I torsdags kväll åkte vi med våra bästa vänner upp till Hälsingland till Jerkers sommarstuga. Spenderade hela midsommar helgen där och åkte hem senare igår. Kom hem sent igår kväll, tar ju ett tag att åka därifrån. Blev myskväll med film i sängen med älskling innan det var dags att sova. Mys! Har inte haft någon täckning där uppe, så mobilen har jag faktiskt inte rört på hela semestern. Sååå skönt :)
 
Helt underbart har vi haft det! Ett minne för livet. En ny tradition också :)
Vi började som 8 stycken, vi får väl se hur många fler vi hunnit bli innan nästa gång. Iallafall en till ;)
Bilder tog vi med de andras kameror så det får vänta. Men det kommer :)
 
Nu ser det ut som Hejkomochhjälpmig här hemma.
Idag är det okej. Imorrn då ska det städas. Som sagt, tillbaka till verkligheten.
 
Idag är Nellie 11 månader <3 Och jag & Kimwell har varit tillsammans i 3 år & 5 månader. När mannen kom hem från jobbet såg han sådär filurig ut och hade händerna bakom ryggen, där gömde sig en jättefin blombukett :D Han kan ibland min karl :) Vi firar inte månader längre utan isåfall helåren tillsammans. Men han ville vara romantisk sa han. Han lyckades må jag säga :)<3
 

Graviditets-snack

Det kan inte vara möjligt att det nya bf-datumet (21nov) stämmer. För som min barnmorska sa, då plussade jag när jag hade ägglossning eller när jag blev gravid vilket är omöjligt. Mensen skulle komma runt den 6 mars, den 2 mars plussade jag på grav-stickan. Om siffrorna på bilden nedan stämmer skulle jag blivit gravid EN dag innan jag plussade. Det går inte.

Jag vet att det egentligen bara är ett datum osv. Men det är bara så frustrerande att behöva hoppa tillbaka nästan två veckor när det inte stämmer!
Ska i alla fall fråga min barnmorska om jag får göra ett extra UL. Blir lite orolig också, om bebis inte växer som hon ska eller så. Sen det här med akupunktur får jag inte göra förren efter vecka 20, om jag då har rätt med veckorna så är det NU, men eftersom man nu går efter vad UL gav för bf datum så är det om ytterligare två veckor. Kanske ingen som fattar vad jag menar, men nu har jag i alla fall fått skriva av mig :)

Nån annan som fått "fel" bf-datum efter ultraljudet? Eller liknande situation? Eller nån som tror att jag kan ha rätt ändå? Att det faktiskt måste vara fel datum?

Gonatt och ha det fint :)


Kärlek

Ludvig&Nellie<3
Sötnosar!


I mammas fotspår

Nellie drar iväg med mammas plånbok. Ojoj, när denna tjej når tonåren kommer det inte bli lätt för stackars oss ;)


Systrarna Hedman

Igår mötte jag och Nellie först upp Jennie på stan. Hamnade på Hm lite för länge, tar tid att prova kläder ;)
Sara kom dit lite senare. Köpte två klänningar till mig själv som jag kommer kunna ha även när magen går upp till halsen.

Sen gick vi och fikade/lunchade. Satt ett bra tag, fortsatte sedan rundan på stan och sen kom kimwell och hämtade nellie. Jag hade nu hunnit köpa en väska som egentligen är strandväska men som blir skötväska för oss och två lampor till vardagsrummet (äntligen).
Vi tre fortsatte våran shopping medans Kimwell promenerade hem med Nellie. För mig blev det leggings på Gina och jeans på Carlings. Äntligen har jag ett par jeans som passar!

Gick och handlade mat=tacos, och godis :) Sen hem till Sara för att starta myskvällen med massa prat och mys <3

Behövlig dag minst sagt :) Man kan inte ha bättre systrar, är så lycklig att jag har er!<3

Bilder: Tacos bordet igår hos Sara.
Mamma+vi tre på mammas 50års fest.


Hazelnut

Denna goda syrup köpte jag igår på öppningen av kaffebutiken Kaffemästaren :) Fick med kaffe och the också. Värt ett (många) besök :)


Godmorgon

Här har vi som vanligt varit vakna sen halv sju. Man är så van nu att aldrig ha sovmorgon. Tycker inte det är jobbigt att oavsett helg eller vardag behöva vakna mellan 6-7. Det är bara så det är! Kl 8 skulle vara sovmorgon för mig :p

Idag ska vi träffa våran gamla granne från förra lägenheten :) ses inte så ofta längre. Ska ses under hennes lunch mellan 12-13. Sen runt 14 ska vi hem till Louise och sötnosarna Vincent & Saga :)

Sen när kimwell kommer hem ska jag ta tag i strykning av de nya gardinerna. Kommer ta tid, fyra längder är det. Men det får gå :)

Hoppas ni får en fin dag!


Det är en..

Det är en liten flicka, en lillasyster <3


Nu är RUL gjort!

Allt såg bra ut med bebis och vi vet nu vilket kön :D väntar liite med den överraskningen ;)

Kimwell kunde tyvärr inte följa med denna gång :( jättetråkigt! Men jobbet måste gå först.. Mamma fick istället följa med och jag tror nog hon tyckte det var roligt och spännande :)

Beräknat förlossningsdatum är nu 21 november istället för 11. Jättekonstigt att jag blev tillbaka flyttad av flera anledningar. Så jag tror inte alls att bebben vill komma ut så sent ;) Nellie kom ju 15 dagar för tidigt och tror på nästan samma nu :) men man vet aldrig!

Är så glad att allt såg bra ut :)

Bara för att jävlas lite så kommer jag vänta med bilden här på bloggen. ( har lagt ut på instagram) och jag väntar lite till med att avslöja kön hihi.

Ha det fint!


Ultraljud!

Ringde i måndags för att kolla om det fanns en tidigare dag för ul och det hade dom :D Så imorrn kl 08.30 får vi se den lilla :)

Är dock så sjukt nervös nu. Allt bara snurrar runt i huvudet, tänker det värsta. Nej, får inte! Får se om jag kommer kunna sova mycket inatt! Drömma knasiga drömmar blir det nog massor av. Ska försöka slappna av nu.. :)

Gonatt igen!

Bild: Igår (mån) morse/förmiddag påväg ut på promenad.


Det går framåt

Idag har Nellie gått jättemycket. Hon ställer sig upp själv och sedan tar hon sina söta små steg framåt :D så roligt att se! Lillpluttan <3

Annars idag så kom Jennie hit runt 15. Nellie lyser upp som en sol varje gång dom ses :D
Vid 16 kom mamma och pappa också. Nellie visade sina nya "skills" ;)

Senare när alla åkt, strök jag nya gardinerna till köket. Nu är det rosa istället för grönt som gäller därinne ;) kimwell har ännu inte sagt något illa om det så tror det är lugnt hehe. På torsdag tar jag och stryker de nya gardinerna i vardagsrummet också (måste ta lite i taget för jag får så ont av att stå som man gör).
Sen blev det mat, disk, tvätt och sånt roligt ;) men nu så är allt (för idag/ikväll) äntligen klart!

Gonatt!


Danciiin' in the morning

Nellie står nedanför soffan och dansar till musiken från Vakna med the Voice, charmtroll!

Hon fortsätter att ta sig framåt, sakta men säkert :) Att ställa sig upp själv är hennes grej nu förutom att ta steg då&då. Så står hon och leker med sina leksaker, böjer sig, plockar upp leksak, reser sig igen och står och leker. Så sjukt att våran lilla plutt har blivit så stor <3 fattar inte!

Godmorgon allihopa!

Bild: Lillskrutt igår påväg att ställa sig upp med den där plattan som ska sitta på gå-stolen. Haha!


Mysmorgon

Mysmorgon med mysigaste lillskrutt <3


Humörsvängningar

Härliga graviditets-hormoner. Idag har inte varit en rolig humör-dag eller vad man ska säga. Även om jag varit med mina finaste vänner och planerat midsommar. Humöret svänger upp och ner ändå, oavsett vad jag gör. Kan nog bli arg på vem som helst (förutom Nellie). INTE roligt! Envis som satan, fast det är jag ju annars också, men nu är det dubbelt upp, inte bra :b

Jag kan inte kräva att folk ska förstå och ta det med en nypa salt när jag helt plötsligt blir arg och irriterad, ledsen eller upprörd. MEN jag kan inte göra något åt det. Så jag säger det här och nu, ta inte åt er! Er som jag känner och träffar alltså. Ni andra är nog säkra ;)
Ska försöka vara glad nu. Eller justja, mannen ska ju spela..Jag sätter mig i sängen, kollar film och myser med massa gott istället. Yeey! Kom på att jag har ju sånna där bacon-chips som jag köpte på marknaden. Åhh!

Hoppas ni andra gravida där ute har lite mer lindriga humörsvängningar ;)
Godkväll!

Såhär arg blir jag ibland på mitt hår t.e.x...





Svar på ännu en fråga!

Fråga från Anonym :)
Fråga 1&2: Jag undrar, gjorde ni inget s.k kub test ? tänkte eftersom du skrev att ni ska få se eran bebis för första gången nu på rul? så vart lite nyfiken om ni skippat kub och isf varför ni gjorde det?
Fråga 3: I vilken vecka exakt kände du rörelser denna gången och i förra grav? Kram

Tack för frågorna, vad roligt :)

Svar på fråga 1&2:
Nej, vi har inte gjort något Kub-test. När Nellie låg i magen så var vi på ett "Freja-samtal" och fick då veta lite mer vad testet innebar. Vi valde då att inte göra något. Denna graviditet ville vi först just för att man får göra ett ultraljud, men när det väl kom till kritan att bestämma oss så valde vi att inte göra det. Kub-test gör man ju för att ta reda på om allt står rätt till eller inte. Man hamnar då i antingen "Högrisk-gruppen"(=Hög risk att bebben har ex. down syndrom) eller i "Lågrisk-gruppen" (=Liten eller ingen risk) och vi ville inte riskera att hamna i Högrisk-gruppen och ha alternativen -Gör abort eller -Behåll bebis men något kan vara fel. Jag kommer nog aldrig kunna göra abort (även om jag inte är emot det), alltså skulle man då gå och oroa sig massor kanske helt i onödan. Så nej, det blir som det blir. Vi kommer älska bebis ändå såklart. Och vi får nu veta på UL hur bebben mår :)

Svar på fråga 3:
Jag är så himla dålig på att komma ihåg och skriva upp sånt. Så jag måste erkänna men med Nellie har jag verkligen ingen aning. Vet bara att det var senare än denna. Denna graviditet var det runt vecka 13-15. Kan tyvär inte säga mer exakt :( Men nu känner jag det varje dag, som nån liten pyttefot som petar innanför magen, haha. Kan vara den lilla som hickar också :)

Hoppas du fick svar på dina frågor vem du nu är, hihi :)

Ha en fin kväll!
En Nellie i magen :) <3



Svar!

Fråga från anonym:
Gick det lika snabbt att bli gravida denna gång som med nellie? Känner du någon skillnad jämfört med förra graviditeten?

Med Nellie sa det bara poff så var jag gravid. Två veckor efter att vi bestämt oss för att försöka så plussade jag med henne :)
Fr.o.m att vi bestämde oss för att göra en till bebis (eller vad man ska säga haha) så plussade jag innan andra mensen skulle komma. Alltså gick det inte på första ägglossningen (tror inte vi prickade rätt då) men under andra ägglossningen tog det minsann :)

Skillnaden mellan första och andra graviditeten är att denna gång var första grav-symptomen jävlig foglossning direkt. Och det var flera dagar innan plusset. Denna graviditet mådde jag illa fram till vecka 13, spydde, kunde inte äta något, gick ner nästan 6 kilo. Med Nellie mådde jag också illa och spydde men inte alls lika illa, gick då ner 3 kilo i början.
Magen känns större nu än förra. Tröttheten tror jag är kraftigare nu än förra.
Kände första rörelsen för några veckor sedan. Med Nellie dröjde det (eller så förstod jag bara inte att jag kände rörelser).
Min hy är inte alls bra nu. Med nellie märkte jag inte stor skillnad.
Kommer inte på nåt mer nu :p

Hoppas det var ett hyfsat bra svar i alla fall :) ha det fint!


Lek och bus

I tisdags kom Denice och Janie hit och lekte :) Sist vi sågs var nog när Nellie var 2 mån. Längesen alltså :b
Barnen lekte massor, mycket trevlig dag. Vi skulle sen till en öppna förskola lite längre bort. Dom hade bil så jag begav mig till bussen, men inser när jag nästan är framme vid resecentrum att den buss jag ska ta går inte därifrån. Alltså hann jag inte med bussen och nästa gick ett tag senare så vi skulle inte hinna vara på förskolan länge alls. Så vi bestämde oss för att ta det en annan dag istället :)

Men eftersom jag ändå var vid resecentrum och hade inget annat för mig. Kändes tråkigt att bara gå hem igen, så tog vi bussen ut till Kimwells jobb och hälsade på :P Han blev glatt överraskad, men han jobbade för fullt så hann inte prata så mycket. Kl var bara innan 3 och han slutade fyra, så vi gick in till en klädaffär bredvid och shoppade lite haha. Ett par shorts och en klänning till Nellie :) Blir bara till henne nu för tiden.
Åkte sedan hem när Kimwell slutat. Lagade mat och jag kollade på SISTA AVSNITTET av Desperate. Liiiite besviken faktsikt, men jaja. Ganska skönt att det nu är slut ändå, tycker iallafall Kimwell ;)

Igår blev en minihelgdag eftersom Kimwell var ledig. Vi tog en skön morgon. Lite senare gick vi ut hela familjen på promenad och sen till en lekpark. Nellie som älskar att gunga fick såklart göra det :) Fick lite mellis och slocknade sedan i vagnen så vi gick en omväg hemmåt. Ringde min mormor lite spontant och åkte senare dit på en fika. Satt först ute i den härliga solen, sen gick vi in så Nellie fick leka runt lite. Åkte hem runt sju och Nellie fick välling direkt sen slocknade hon väldigt fort :)

Kimwell lagade mat, jag kollade på Greys ;) Spännande avsnitt minst sagt! Men det är bara att vänta till nästa säsong.

Nu har Nellie satt sin hink på huvudet och ropar "PaPaPa".. hmm vad ska man säga! Knasig tjej det där ;) Våran lilla Toker <3

Nu är det dags att ta tag i denna dag. Ha det gott!


Marknadsafton?

Det är ju marknadsafton idag här i Örebro, eller är det? Vilken koll man har på vad som händer. Men visst är det idag? Haha.. Jag ska iallafall gå :) Om det är idag alltså!

Tack&adjö!

GALET!

Detta är en stor dag minsann! Och inte för att det är nationaldagen utan för att våran lilla tjej har blivit stooor!
Hon har idag tagit sina första steg :D Alltså helt själv! Åhh! Pluttan lilla<3
En dag att minnas :)


ÄNTLIGEN!

Igår kom äntligen brevet från USÖ. Den 19 Juni kl 11 ska vi på ultraljud :D På min systers födelsedag <3
Är både glad, förväntansfull men också nervös och lite rädd. Man gör det ju i första hand för att kolla så bebben är frisk osv. Kön spelar verkligen ingen roll, bara den mår bra och är frisk :)

Just nu (med musik på hög volym&bas):
Nellie dansar i matstolen medans hon käkar bananbitar, Kimwell sitter på soffkanten och sjunger med till musiken och jag sitter här och skriver ner allt vi göra medans jag äter sen frukost ;) Härliga morgon!


My yesterday

Nellie har valt att vakna lite tidigare än vanligt på mornarna den senaste tiden. Hon sover fortfarande hela natten från sju, vaknar runt 06. Så ska verkligen inte klaga. Men våra dagar startar tidigare nu iallafall. Börjar med mys i sängen, eller ja, busfröt vill gärna leka runt men ändå, mysigt det med :) Sen blir det välling, ny blöja. Därefter myser vi i soffan en liten stund, oftast framför Vakna med the voice. Sen blir det lek, vad nu den lilla vill göra. Efter det brukar hon bli trött igen så hon sover då ett bra tag, minst en timma. Frukost för mig, sitter alltid i soffan framför tvn när jag är själv :P Inte roligt att sitta själv i köket och stirra ut genom fönstret. Okej om man läser tidning men det gör inte vi här hemma, har inte valt att få hem Na.

Efter detta varierar dagarna, beroende på om jag ska få besök eller inte. Som igår då så kom Nattis och Ludvig kl 12, alltså blev det städ, disk och göra sig själv iordning medans Nellie sov.
Bjöd Nattis på mat, våra busungar lekte med varanda massor. Hade riktigt trevligt som alltid :)

Runt halv fem åkte dom hem, Kimwell hade kommit hem en stund innan. Trötta som vi alla var, slocknade vi i sängen. Mys! Men seg man blir när man vaknar. Jag tog tag i städning och Kimwell matlagning. Senare var det dags för Nellie att få välling och sova igen (blev lite tokigt med hennes sovrutiner igår). Mycket senare gick jag och la mig också.
Ja, det var väl min dag det :P

Idag kl 12 kommer Denice och Janie hit och leker :) Senare åker vi till Ängen. Aldrig varit där, men det blir nog kul :)

Ha en fin dag!

I brist på bilder slänger jag upp en från ett par veckor sedan.


NelliemageVSbebis2magen

image description

Hmm.. Lite intressant! Trodde verkligen att jag var mycket större nu än med Nellie. Bild 1 är Nellie 17 hela veckor och bild 2 från igår 17 hela veckor. Kul ändå att man sparat magbilderna, så man kan jämföra såhär :)

Fortsätt fråga om ni undrar över något eller bara vill slänga in en kommentar :)
Även om jag inte svarar på kommentarerna så blir jag jätteglad över ni som tar er tid att skriva :) Tack!

Frågor lovar jag att svara på!

Graviditet 2

Ja, som ni nu alla vet är bebis nummer 2 igång och bakas i magen. Idag har jag gått hela 17 veckor, går alltså in i vecka 18 imorrn. Det har gått otroligt fort denna graviditet. Tror först det beror på att man har en liten nellie att tänka på, som tar upp all ens tid vilket har gjort att bebben i magen har man inte tänkt på lika mycket. Sen också för att jag/vi gick ut med att vi är gravida mycket senare denna gång. Med Nellie sa vi till de flesta redan efter plusset, men vi kände att vi ville vänta längre nu. Mest pga missfallsrisken (har varit oerhört orolig över det) och för att tyvärr så ska folk tycka till och tänka om andra alldeles för mycket..Men nu så, nu är det ute :) Känns skönt! Det syns ju också. Går icke att dölja längre ;)

Tack alla som sagt grattis! Blir så glad :)
Och ni som tycker annat kan lika bra vara tysta :) Vi är överlyckliga över detta och vet att vi kommer klara oss, trots foglossning och sådant. Sen kommer Nellie & lill*n ha så roligt ihop (förhoppningsvis hehe) eftersom det bara kommer skilja ca 1 år och 3 mån. Får se på ultraljudet om vi blir fram eller tillbaka flyttade nåt. Spännande!
Har dock inte fått tid än!! Så imorrn tänker jag ringa och kolla!

Om det är nån som undrar över något så fråga på :) Bara roligt med frågor&kommentarer!

Bild: Tagen precis nu. Jeans är inte skönt, kan inte knäppa knappen ;)


Förnyad garderob

"Lite" nyinköpt till Nellies garderob :) Jag, Kimwell och Nellie var på Marieberg i lördags och shoppade loss, endast till den lilla :)

Klänningar, tröjor, basplagg(=strumpbyxor, leggings, vita bodys), byxor, scarf, strumpor.

Sen fick hon present av sin fina mormor också :) Hink och spade samt två sjalar & en rockabilly sjal till huvudet hihi :) Tack mormor säger Nellie<3

Den blommiga klänningen med den matchande solhatten är från Polarn o pyret. Fick presentkort där på 500 på Nellies namngivelse och det gick åt snabbt, aldrig att man shoppar loss där inne så dyrt som det är :p men fina kläder är det ju :)

Rensade igår kväll ur Nellies garderob på kläder som hon vuxit ur, strl 68. Nu är det 74,80 som gäller :) Så inköpen var nödvändiga om man säger så. Finns inte mycket kvar i garderoben nu :p Får köpas lite mer snart ;)

Ha det!


<3

Syster & jag på mammas fest :)
(Det gick inte för folk att undgå magen, så frågor blev det allt)


Mysig förmiddag

Minst sagt! Emma kom hit vid 12 och åkte precis hem. Haft det supermysigt, bara tagit det lugnt, pratat massor, busat med busfröt :)
Nu sover Lillskrutt så sött och snart kommer Linda hit :) Får se hur kvällen blir. Antingen till mamma och pappa för att ses en sista gång innan dom på sön åker till Grekland, eller hem till Linda :) Blir bra vilket som så vi får se!

Ha det fint!

Nellie är en liten rockbrud idag ;)


RSS 2.0