Stor tjej!

Sist vi var på BVC (i tisdags förra veckan) så var Nellie 52 cm lång och vägde 3995g :) Hon växer som bara den, när hon föddes var hon bara 46 cm. Just nu ligger hon i babygymmet och tittar på figurerna som hänger ovanför henne, tittar lite på tv gör hon emellanåt också haha. Idag är hon 1 månad och 4 dagar :)

________________________________________________

Fick ta en paus i skrivandet pga en liten Nellie som var hungrig, men nu kan jag skriva igen för Kimwell kom hem för en stund sen och tar hand om henne nu :) Lite pappatid måste man ju ha också :)
Jag har faktiskt slutat amma nu. Det funkar sååå himla bra med ersättning. Hon är nöjd, mätt och kan sova gott.. jag med för den delen. Har trappat ner på amningen mer och mer den senaste tiden och nu blir det inte mer amning. Finns liksom inte mycket mjölk i tuttarna längre :b Men så länge Nellie mår bra så mår jag bra.
Vet att det finns väldigt mycket folk som har åsikter om detta med amning och ersättning, har sett mycket idiotiska kommentarer på internet osv... Alla är så olika, för mig och Nellie funkar ersättning mycket bättre, vi båda mår mycket bättre. Det är väl ändå det viktigaste av allt! :) Plus att pappa Kimwell kan få tid med sin dotter mer också vilket inte är helt fel :)

Nu ska jag plocka isär en hylla som vi inte ska ha längre, den ska sara och robert få ta istället som avdelare i deras etta. Sen åker vi nog och handlar och därefter hem till mamma och pappa en sväng :)

Hadetsåbra.
Pussohej!

<3



4 veckor

Vad tiden går fort, säger det hela tiden men den gör ju verkligen det. Det var fyra veckor sen mina värkar började, fyra veckor sen som våran underbara dotter kom till världen. Har fortfarande inte fattat att hon är våran, bara våran <3
Hon har växt som bara den. Hon föddes 46 cm lång och i torsdags på bvc var hon 51.5 cm lång :)

Har fått veta då på bvc att det ska inte ta ett halvår att få sin förlossningsjournal utan bara nån vecka. Så jag ska allt ha min journal snart!

I lördags var det släktträff på pappas sida. Vi har det en gång om året, så går man laget runt om vem som håller i det.
Detta år, i lördags, var vi hos pappas kusin. Det var trevligt :) Nellies första släktträff också :)

Igår var vi bara hemma, gjorde ingenting. Det var skönt! Idag har jag inga planer heller, men behöver städa och fixa här hemma sen kanske det blir ikea när kimwell kommer hem:) Vi behöver taklampor till köket, vardagsrummet och till bebisrummet.
Försöker få tag på fastighetsskötaren också för att bestämma när dom ska komma hit och renovera. Vill ha det gjort så fort som möjligt. Kommer ta en vecka ungefär så vi kommer inte kunna bo här under den tiden, men då har vi ju mina underbara föräldrar som vi får vara hos då. Dom har nog inget emot det eftersom då får dom träffa Nellie varje dag ;)

Ska sätta igång med städ och fix nu.
Hadetsåbra!
Pussohej.

<3


Fredag!

Inatt kom Jennie hit och sov över. Så nu ska hon och jag upp på stan med Nellie :) Eller först ska både jag och Nellie äta lunch och sen går vi, då har det förhoppningsvis slutat regna också.

Igår lämnade vi våra katter hos rebecca, men vi ska idag hämta Zoe igen för ossi vill bara hoppa på henne. Så vi får tyvär skilja på dom. Ska kolla om mamma och pappa kan ha Zoe ett tag till, annars får vi ha henne hos oss.

Efter vi hämtat Zoe åker vi till mamma och pappa :)

Dags för mat.
Hadetsåbra!
Pussohej.


spontana grejer

Så himla mysigt när man gör något sådär spontant. I måndags blev det spontan middag här hos oss. Nu ikväll blev vi bjudna till Hanna och Jonatan på hemmagjord pizza. Myyyys :D
Kom hem för en stund sen. Funderar på att kolla på en film, eller så kanske man ska gå och lägga sig, hmm.. får se :b
Nellie sover som en stock just nu, sötnosen<3

Har på tvn nu också och det är Livet på BB just nu. Helt sjukt att man själv har gått igenom det där. Jag fattar inte det riktigt :P Kanske för att man var så lullig av lustgasen, helt borta haha. Förresten, jag ska ju skriva förlossningsberättelse och hade ju tänkt vänta tills jag får förlossningsjournalen, men den kommer ju inte fören om ett halvår. Trodde man skulle få den efter några veckor iallafall.. Så jag får försöka komma ihåg allt själv helt enkelt, ta hjälp av Kimwell också. Så snart ska jag berätta för er som vill läsa :)

Tack för svaren om amningen :) Hjälper mycket!
Jag ammar som sagt så mycket jag kan. Varje gång hon är hungrig så ammar jag, men oftast blir hon inte mätt och hon blir frusterad och drar i brösten osv..så då är det bästa för henne att hon får ersättning. Vill det bästa för mitt barn<3

Nu har jag en hungrig lite bebis :)
Hadetsåbra.
Pussohej!

Ut och gå kanske!

Nu skiner ju solen, så borde passa på :)
Är ju annars bara inne och sitter ner. Inte så bra för kroppen. Längtar tills jag kan börja träna igen :)

Idag har Nellie haft svårt att bajsa igen men hon har inte varit grinig. Så det kommer väl, men ska ta upp det imorrn på BVC. Inatt fick vi sova mer, såå skönt. Man känner sig som en ny människa :b Huvudvärken var hemsk, kunde inte röra huvudet. Inte roligt! Men jag dricker nog för lite vätska om dagarna, så måste verkligen tänka på det. Det påvärkar ju även bröstmjölken, så måste dricka mer.

Kimwell har varit hemma igår och idag. Ledig från skolan. Det är så skönt när han är hemma med oss, så mysigt :) Just nu pluggar han för fullt. Duktig blivande bilmekaniker ;)

Nu ska jag göra mig klar för att gå ut på promenad med Hanna!
Hadet så bra!
Pussohej.

Nöjd liten Nellie efter bad :) <3


Sova?

Kiss&bajs o sånt!(så ni är förberedda)
Har inte sovit på två nätter pga en lite grinig Nellie. Men äntligen löste sig det (förhoppningsvis). Hon behövde bajsa, rejält! Vi förstod att det var därför hon varit som hon varit idag för annars bajsar hon massor men idag ingenting. Så nu ikväll fick hon lufta rumpan och först kissar hon ner mig två gånger, sen bajsar hon ner mig. Hon åt samtidigt så jag kunde inte göra någonting utan Kimwell fick springa efter handduk och lägga under. Men ja, jag var bokstavligen talat full av skit! Men såå skönt för Nellie, hon slocknade direkt och såg väldigt nöjd ut ;)

Själv har man sprängande huvudvärk och har som sagt inte sovit nånting så borde ju gå och sova nu, men huvudet känns som det ska explodera närsomhelst så kan inte somna. Har tagit alvedon..har inte hjälpt nånting. Förhoppningsvis har man en bebis som sover mer inatt så får då iaf några timmars sömn.

Måste fråga en sak om amningen till ni som läser min blogg och har barn. Hur länge ammade/ammar ni? När började ni med ersättning? Eller både ammar ni och ger ersättning? Hur har ni gjort eller hur gör ni?

Det är nämligen så att Nellie blir oftast inte nöjd av att bara amma så vi har börjat ge henne ersättning också. Först amma och sen får hon flaskan. Ibland bara ersättning och ibland bara ammning. Hon blir liksom som frusterad ibland vid ammning, som att hon inte får något i sig..och jag kan ju inte sitta i flera timmar och bara amma. Hon verkar iallafall må bra av både ammning och ersättning.
Ska till BVC på torsdag så ska fråga lite då också :)



I helgen kom Kimwells mamma och syster hit från stockholm. Fre kväll till sön morgon. Första gången dom träffade Nellie :) och dom började gråta så fort dom såg henne tihi. Vi fick massor med grejer som dom köpt med sig från Filipinerna. Till Nellie var det massor med kläder och en jättefint litet armband som det står Nellie på :) Jag fick ljusrosa Converse och Kimwell fick kläder och gröna Converse :)
På lördagen åkte vi till marieberg galleria allihopa, shoppade en hel del kläder till Nellie och lite annat :b Sen åkte vi till mamma och pappa där dom bjöd på grillat. Riktigt mysig kväll :) Perfekt med vädret också, sool! Åkte hem till oss senare. Dom åkte hem tidigt på sön morgon.

Igår kväll (måndag) var Hanna, Jonatan, Linda och Jerker här :) Jag och Kimwell bjöd på middag. Alltid lika mysigt :)

Mina tankar har idag gått till min älskade morbror Tomas som gick bort för fyra år sen, 2007-08-16! R.I.P<3 Älskad och oerhört saknad <3

Får se när jag uppdaterar igen, tar det när jag kan och orkar helt enkelt!
Hadet så bra.
Pussohej!

Mina älsklingar <3


Shopping

Idag har jag Linda och Nellie varit på stan och shoppat. Första rundan på stan med lillan :) Köpte kläder till henne, går inte att inte göra det, så är det bara :P
Ikväll kommer kimwells mamma och syster hit till Örebro och stannar kanske hela helgen :) Första gången dom träffar Nellie! Dom sover hos oss idag sen imorrn kväll åker vi till mamma och pappa och grillar :) Mysigt! Så får vi se vad vi gör imorrn på dagen. Kanske lunch på stan, vi får se :)

Nu ska jag väcka Kimwell som tar en powernap efter jobbet. Vi ska nu storstäda, skura golven o allt, de ni ;) Måste ju ha det fint när dom kommer hit.

Hadet!
Pussohej.
Familjen Hedman-Hallgren <3

Här var Nellie 6 dagar gammal<3


Bilder från...

...Babyshowern kommer här :)





Några bilder iallafall :)
Pussohej!


Babyshower

Jag tror inte att jag har nämnt att mina underbara vänner gjorde en babyshower till mig dagen innan Nellie föddes.
En överraskning, jag hade ingen aning om att dom hade planerat detta..

Den 24 Juli(söndag) hade jag Hanna och Linda bestämt att vi skulle ha lite mys hemma hos Hanna. Hyra film, äta mat och annat gott. Linda hämtade upp min runt 17 då på söndagen och vi skulle gå och köpa jordgubbar innan vi gick upp till Hanna. Men det fanns inga, så Linda ringde Hanna och sa det och att vi kommer upp nu. Jag hade tagit med mig lite chips, en fanta och typ fyra muffins :b Det skulle ju bara vara vi tre liksom..
Vi kommer upp till hennes dörr, jag plingar på. (jag anar verkligen ingenting) Dörren öppnas: "SUPRISE" skriker en folkmassa :P Där står flera av mina vänner för min skull..jag, känslig som jag är, börjar gråta litegrann..får inte riktigt fram så mycket ord.

I köket är det massa ballonger och serpentiner(eller vad det heter) hänger i lampan. Köksbordet är dukat med massa fint. Och så mycket gott dom bakat också, yammii! :D Vi fikade och pratade, hade väldigt mysigt och trevligt.
Det blev presentöppning också :b Fick massor med fina grejer :)
Det blev en lite "tävling" också, på skoj. Alla fick klippa till ett snöre så långt som de tror att det var runt min mage haha. Bara av att titta på magen. Det var riktigt svårt, JAG kom bland dom sista, inte okej ;) Rebecca och Hanna vann :)

Sen hade dom en till överraskning. Hade inte fått gå in i sovrummet på hela tiden, så visste att dom höll på med nånting. Kom in dit och där ligger massa haklappar som dom målat på med textilfärg, (sånna där tuber med olika färger och glitter). Jättefina verkligen :D Jag fick också göra en till Nellie!

Klockan gick väldigt fort, tillslut var det bara jag Linda och Hanna kvar. Vi tog tag i saxarna och smällde ballongerna haha. Runt tolv på natten åkte jag och Linda till henne där våra karlar plus några andra karlar höll till och hade spelkväll. Jag och Kimwell åkte hem senare, kom hem kanske runt två.

Några timmar senare började värkarna ;) Men den berättelsen kommer jag skriva så fort jag får förlossningsjournalen. Kommer ju inte ihåg allting så måste ta hjälp av den :)

Tack för Babyshowern och för att ni är så himla underbara <3 Finner inga ord! <3

Idag gick jag upp kl 13. Helt sjukt! Fast jag har ju inte sovit hela tiden eftersom Nellie ska ammas ca varannan timma. Ibland sover hon 3 timmar i sträck, ibland tom fyra. Men på natten så är det mellan 2-3 timmar.
Kl 16.45 får vi hembesök av en barnmorska från BVC. Ska bli spännande :)

Nu blev det ett långt inlägg. Tänkte lägga upp bilder från Babyshowern men just nu går det inte att ladda upp bilder. Får göra det senare.

Hadet toppen!
Pussohej.


Mammas och pappas fotspår

Måste ju bara lägga upp denna underbara bild på Nellie! Kolla in bodyn ;)


Trött mamma

och äntligen en trött dotter. Hon blev inte mätt av att amma, mjölken måste tagit slut för tillfället så fick ge henne ersättning också och nu har hon slocknat. Är själv inte helt kry, kom idag hemma hos mamma och pappa. Började nysa hela tiden som jag brukar när jag är på väg att bli sjuk. Sen börjar näsan irritera och även ögonen. Men hoppas det är över till imorrn, brukar inte hålla i sig så länge. Annars blir det att ställa in planerna för morgondagen vilket jag inte vill göra. Då kommer Rebecca hit :)

Sov hos mamma o pappa inatt, mysigt! Nellie var så snäll också, sov mest hehe :b Spenderade även i princip hela dagen idag där. Djungel George gick på tv så jag och lillsyrran kollade på den ;) Åt lunch allihopa också. Sen runt halv sex åkte vi hemmåt. Slappade framför tvn, kollade på film och sen på några How I Met Your Mother -avsnitt. Efter det ville Kimwell spela och så snäll som jag är lät jag han göra det ;) hehe. Jag har sen dess suttit i soffan och försökt få en liten skrutt att bli mätt.. tillslut så ;)

Jag är riktigt trött men känner ändå inte för att sova..knasigt!
Ska ladda över bilder till datorn och sen skicka efter dom på framkallning :) Måste ju ha lite foton upphängda på lillan här hemma :)

Hadet.
Pussohej!

Nellie i magen :b

DAAANCE

Åh fick värsta lusten att dansa nu. Nu var det allt länge sen, slutade ju dansa när jag blev gravid. Men så fort jag kan ska jag dansa :D

Vi har kommit fram till en sak här hemma. Vi kan tyvär inte ha kvar katterna. Jättetråkigt, har ju inte ens haft dom ett år. Dom är nu ett år gamla. Men så är det.
Så om någon är intresserad av två katter på ett år gamla, supersnälla innekatter, hör av dig. Zoe och Ossi, hona och hane :)

Dags att mata Nellie pluttan!
Pussohej.

får inte nog

av min lilla dotter<3

Kan säga redan nu att jag kommer skriva mycket bebissnack o sånt..kan inte riktigt rå för det ;)

Just nu ligger hon på mig och sover som en stock. Hon har precis ätit, jag ska väl också ta och äta.
Sov länge idag. Gick upp 11 tror jag, men det behövdes.
Igår testade vi för första gången med napp, det gick bra men hon verkar klara sig utan den så vi får testa oss fram helt enkelt.

Igår var min farmor och farfar här på fika :) Mycket trevligt. Idag åker dom tillbaka till sommarstugan och kommer inte hem förren i september. Jag har inte varit där i sommar, men ville inte åka i slutet av graviditeten och nu blir det lite svårt :b Får åka dit nästa sommar när Nellie är så stor att hon kan gå :)

Idag ska vi till BVC för första gången, spännande :) Innan det kommer syster sara hit. Hon och hennes pojkvän robert flyttade i måndags till hit på väster också :) wiii, kommer bli många promenader med henne och Nellie!

Magen kurrar..
Hadet, pussohej!
Detta är något man saknar med magen haha ;)


sleepy baby

Nu har Nellie sovit sen halv sju imorse, sover fortfarande. Tror dock att hon kommer vakna snart. Hon sov väldigt bra inatt. Visserligen somnade jag väldigt sent men hon var väldigt lugn igår. Som alla andra dagar, men hon har sovit mycket mer dom senaste dagarna. Idag är hon en vecka gammal :D Har ingen koll på dagarna längre. Det enda man gör är byter blöja, ammar, tittar på en underbar lite bebis hela dagarna. Kan liksom inte slita mig från henne :b

Fick förfrågan att skriva en förlossningsberättelse, vilket jag gärna gör :) Lovar att det kommer upp en snart. Måste ha Kimwell med mig för att komma ihåg allt, man var ju lite groggis av lustgasen haha..

Fanny, jag kommer ihåg dig :) Tack så mycket! Då har vi båda två sötnosar som heter Nellie ;)

Julia, tack sötnos :) Vi måste absolut ses med småttingarna snart :) <3

Idag började Kimwell sin praktik som kommer vara i två veckor. Lillan kom väldigt lägligt för nu hann kimwell vara hemma med oss iallafall en vecka vilket var helt underbart :)
Hanna ska komma hit idag, vi ska ut på en promenad. Känner att jag behöver komma ut och gå lite. Har inga muskler kvar haha, känns inte okej. så fort jag mår bra ska jag allt börja träna :)

Igår var vi hemma hos mamma och pappa och firade min syster Sara som fyllde 20 år den 26 :) <3 Familj och släkt, mat och fika, presenter och sång :) Även Nellie fick presenter av sin (gammel)farmor&(gammel)farfar, (gammel)mormor, moster Jennie och sin mormor och morfar :)  Min farmor, farfar och mormor vill inte bli kallade gammel, dom känner sig så gamla då hehe ;)

När Hanna och Jonatan var här och hälsade på fick Nellie en jättefin filt som Hanna sytt själv <3 :)

Näe nu måste jag äta något. Hon sover fortfarande så det är nu jag måste passa på :b Är ju själv nu också, ingen karl att köra med haha ;)

Hadet.
Pussohej!

Åhhh vad jag älskar dig <3


RSS 2.0